Janne Kainulaisen palaset loksahtivat kohdilleen – fiksut löytävät aina töitä

Kun yksi ovi sulkeutuu, uusia ovia avautuu. Näin kävi lopulta TPS:n entiselle päävalmentaja Janne Kainulaisellekin. Turussa ovi sulkeutui, mutta Pirkanmaalla odottavat nyt uudet haasteet. Nokian KrP oivalsi tilaisuutensa, kun huippuluokan valmentaja oli yllättäen vapaana. Nokia teki Kainulaisen kanssa neljän vuoden sopimuksen.

Kainulaisen kohdalla kyse ei olekaan ihan pienistä arjen asioista. Kyseessä on korkeakoulututkinnon suorittanut ammattivalmentaja, jonka elanto tulee valmentamisesta. Kainulaisen taskussa on maisterin paperit Jyväskylän yliopistosta pääaineena valmennus- ja testausoppi. Kun arkeen kuuluvat myös fysioterapeutin koulutuksen saanut puoliso ja pieni lapsi, kuvio muuttuu heti haasteellisemmaksi.

– Monta kertaa olen miettinyt, että olen laittanut työkuviot yhden kortin varaan. Itselläni ei ole varasuunnitelmaa, vaan työni on valmentaminen. Siinä on sekä uhat että mahdollisuudet. Salibandyssä valmentajamarkkinat ovat kuitenkin pienet. Vapaita paikkoja on vähän tarjolla. Pesäpallo on toinen minulle tuttu laji. Eihän sitä tiedä, vaikka joskus olisin viuhka kädessäni.

Kainulainen on todennut, miten hänellä on käynyt elämässään tuuri. Palaset ovat loksahtaneet kohdilleen ennenkin. Totuus on kuitenkin se, että palaset loksahtavat kohdilleen, kun on näyttöä omasta ammattitaidostaan. Ja Kainulaisella sitä on.

Neuvottelitko jatkostasi TPS:n kanssa?

–  Kyllä, jatkostani neuvoteltiin. Jatkaminen TPS:ssä olikin minulle siinä vaiheessa ykkösvaihtoehto. Syytä, miksi sopimusta seuran puolesta ei lopulta syntynyt, ei ole tiedossani. Mutta tällaista valmentaminen on. Joskus sopimus jatkuu, joskus tulee potkut ja joskus sopimusta ei jatketa. Syitä on monia.

Oliko muita vaihtoehtoja harkittavana kuin Nokian KrP?

– Kyllähän jokunen puhelu tuli. Muut seurat tietävät, milloin sopimukset ovat katkolla. Kun itselleni selvisi, että en jatka Turussa, suunnittelin välivuoden pitämistä ja jatkaisin valmennuksen opiskelua. Nyt, kun en ole heti Nokian vastuuvalmentaja, ehdin myös opiskelemaan. Pääsen kuitenkin mukaan kokeneeseen valmennustiimiin, mutta voin seurata lajia hetken etäämmältä.

Pitikö pitkään miettiä siirtymistä Näätien valmennustiimiin?

– Koin, että KrP haluaa minut sinne. Seuran tarina on vähän samanlainen kuin Tepsillä. Käyty välillä karsimassa, mutta toimintaympäristöä on rakennettu pitkäjännitteisesti Salmelan Markon, Luukkosen Heikin ja Härmän Jarmon toteuttamana. Koko ajan halutaan mennä eteenpäin. Hyvän kuvan olen saanut seurasta.

Olet ehtinyt muuttamaan pelaamisen ja valmentamisen takia jo useasti. Perhe on seurannut mukana, muun muassa pariksi vuodeksi Sveitsiin.

– Perheelleni iso hatunnosto, kun ovat olleet tukena toteuttamassa unelmaani. Vaimo on ollut valmis lähtemään toiselle paikkakunnalle. Pidempi nelivuotinen sopimus Nokian kanssa on tärkeä perheenikin kannalta. Toistaiseksi jäämme vielä vähäksi aikaa Turkuun. Vaimollani on täällä hyvä työpaikka. Jossain vaiheessa muutamme Tampereelle, mutta katsomme kaikessa rauhassa työpaikat ja asunnot.

Nokian KrP:n vastuuvalmentaja Jarmo Härmä saa Janne Kainulaisesta laadukkaan lisän valmennustiimiinsä.
TPS:n viime kauden pronssiotteluvastustaja, Nokian Krp, on nyt Kainulaisen uusi joukkue.

ETUSIVU