Lappeenrannan hiekkalinnoista on tullut kaupungin suosituin nähtävyys

ETELÄ-KARJALA / LAPPEENRANTA – Vuodesta 2004 alkanut Hiekkalinnaperinne on saanut joka vuosi jatkoa. Vain aiheet ovat vaihtuneet. Milloin on rakennettu perinteisiä ritarilinnoja, milloin dinosauruksia tai avaruutta. Lopputulos on ollut aina niin hieno, että Lappeenrannan hiekkalinnoista on tullut kaupungin suosituin nähtävyys. Joka vuosi vierailijoita on kymmeniä tuhansia.

Satama-alueelle Linnoitusniemen kärkeen rakennettu Hiekkalinna-nähtävyys on avoinna kesäkuukausien aikana. Hienojakoinen hiekka on tarkoin seulottu ja tuotu muualta tänne. Jauhomainen aines sekoitettuna veteen on ihanteellinen tiukka seos veistoksien tekemiseen.

Veistoksia varten on varattu noin kolme miljoonaa kiloa hiekka, josta osa huonokuntoisempi viedään pois ja uutta tuodaan tilalle. Pääosin kuitenkin alkuperäinen hiekka on yhä käytössä.

Vaikka työkalut ovat yksinkertaiset, vaaditaan veistosten tekemiseen suurta ammattitaitoja. Osa taiteilijoista on paikallisia, osa tulee ulkomailta. Heitä varten hiekka kasataan sopiviin paikkoihin, tampataan ja muotitetaan. Lopun hoitaa taiteilija itse. Vain teema on annettu heille valmiiksi.

Kun veistos on valmis, se pinnoitetaan kauttaaltaan liimaseoksella, joka pitää teoksen yllättävän hyvin kasassa sateenkin aikana. Kovimmat rankkasateet ovat aiheuttaneet vaurioita, mutta ne on helppo korjata.

Hiekkalinna-alue on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Kohde on ilmainen. Lisäksi lapsille on tarjolla erilaisia aktiviteettejä, kuten pomppulinnaan ja karuselleja. Vieressä on myös mingolf-rata, kahvila- ja jäätelökioskit.

HIEKKALINNAT

Osoite: Lappeenranta, satama-alue.

KARTTA

Lue lisää

ETUSIVU

SISÄLLYSLUETTELO

LUE MYÖS: Etelä-Karjalan Lottamuseo on kooltaan pieni, mutta sitä on hoidettu sitäkin suuremmalla sydämellä

LUE MYÖS: Etelä-Karjalan museon parasta antia on Viipuria esittävä pienoismalli

LUE MYÖS: Karjalan ilmailumuseo poikkeaa muista ilmailumuseoista

LUE MYÖS: Ratsuväkimuseo – rakuunat kuuluivat Lappeenrannan katukuvaan vuosikymmenien ajan

LUE LISÄÄ: Saimaan kanavamuseo kertoo kanavan eri vaiheista

LUE LISÄÄ: Wolkoffin talo on eräs Lappeenrannan kiehtovimmista museoista

Yhteistyössä

Suomi on täynnä toinen toistaan kiehtovampia tutustumiskohteita.
Salatut Museot on vieraillut lukemattomissa kotimaisissa museoissa, suurissa ja pienissä. Ja lisää kertyy. Monet ovat piilossa pölyisten teiden päässä, mutta osa löytyy ihan nurkan takaa. Tämän sivuston avulla niiden löytäminen on helpompaa.