Luontokeskus Sinisimpussa perehdytään saariston eläimistöön ja kasvillisuuteen

VARSINAIS-SUOMI / KEMIÖNSAARI – Kemiön saarelle perustettu Sinisimpukan luontokeskus sijaitsee hieman syrjässä. Vierailu Metsähallituksen paljon kiitosta saaneessa Saaristomeren kansallispuiston opastuskeskuksessa on kuitenkin elämys. Kemiön keskustan jälkeen jatketaan Dragsfjärdiin vievälle tielle.

Dragsfjärdistä jatketaan vielä parikymmentä kilometriä Kasnäsiin. Sinisimpukka sijaitsee lähellä merenrantaa, joten osa vierailijoista saapuu tänne kesäisin veneillään. Sinisimpukka avattiin jo yli kaksikymmentä vuotta sitten. Syrjäisestä sijainnistaan huolimatta luontokeskuksessa vierailee vuosittain tuhansia kävijöitä.

Sinisimpukassa perehdytään saaristoon, sen monipuoliseen eläimistöön ja kasvillisuuteen. Pysyvässä näyttelyssä voi maksutta tutustua saaristolaiskulttuuriin sekä luontoon niin veden ylä- kuin alapuoleltakin. Lintuluodolla voi nähdä useimmat saaristolintumme merikotkasta ruokkeihin. Sisätiloista löytyy myös murtovesiakvaario ja 48-paikkainen auditorio, jossa voi katsella saaristoaiheisia lyhytfilmejä.

Suurimmat vierailijaryhmät koostuvat luokkaretki- ja leirikouluryhmistä sekä veneilijöistä. Kesällä vakiovieraita ovat myös alueen mökkiläiset ja heidän vieraansa. Sinisimpukka on avoinna myös talvisin.

Luontokeskuksen piha-alueelta lähtee 700 metriä pitkä geologinen luontopolku. Se esittelee Suomen geologista historiaa vuosimiljoonien takaa nykypäivään asti.

Luontokeskuksen vieressä on Kasnäsin vierasvenesatama ja Saaristokylpylä, joka tarjoaa tasokkaat palvelut kuntosaleista kokoustiloihin. Kasnäsissä voi pelata tennistä tai minigolfia. Saaristokylpylä tarjoaa myös mahdollisuuden yöpymiseen.

(Luontokeskus Sinisimpukan toiminta lopetettiin 1. tammikuuta 2017. Metsähallituksen mukaan luontokeskuksen suosio hiipui viimeisinä aukiolovuosina merkittävästi)

LUONTOKESKUS SINISIMPUKKA

Osoite: Meripuistontie 25930, Kasnäs (Kemiö).

KARTTA

ETUSIVU

SISÄLLYSLUETTELO

LUE MYÖS: Bengtskärin majakkasaareen liittyy poikkeuksellisen tarina – karu kalliosaari tarjoaa eksotiikkaa matkailijalle

LUE MYÖS: Björkbodan lukkomuseo tärkeä osa Kemiönsaaren historiaa

LUE MYÖS: Sagalund on Suomen ensimmäinen ulkoilmamuseo

LUE MYÖS: Amos Andersonin Söderlångvikin kartano tarjoaa unohtumattoman elämyksen

LUE MYÖS: Taalintehtaalla entisaikojen ruukkihistorian aistii kaikkialla

LUE MYÖS: Kemiönsaaren Västerbuktenin uimaranta on harvinaisuus – tänne kannattaa tulla kauempaakin

Yhteistyössä

Suomi on täynnä toinen toistaan kiehtovampia tutustumiskohteita.
Salatut Museot on vieraillut lukemattomissa kotimaisissa museoissa, suurissa ja pienissä. Ja lisää kertyy. Monet ovat piilossa pölyisten teiden päässä, mutta osa löytyy ihan nurkan takaa. Tämän sivuston avulla niiden löytäminen on helpompaa.