Merimakasiinin erikoisuutena ovat tarkat pienoismallit 1800-luvun Kristiinankaupungista

POHJANMAA / KRISTIINANKAUPUNKI – Monet Kauppatorin kupeessa sijaitsevassa Merimuseossa vierailleet poikkeavat myös Saunapuiston laidan Merimakasiinissa. Kaupungin etelälaidalla sijaisteva tervantuoksuinen rakennus on lyhyen matkan päässä Merimuseolta.

Merimakasiini toimii muun muassa suurempien veneiden säilytyspaikkana. Makasiinissa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä sekä erilaisia tilaisuuksia.

Kristiinankaupunki ei ollut poikkeus, vaan monet muutkin Pohjanmaan rannikkoalueiden kaupungit vaurastuivat merenkulun ja kalastuksen ansiosta. Kukoistus alkoi varsinaisesti vasta sitten, kun kaupunki sai Ruotsin kuninkaalta purjehdusvapauden ja tapulikaupunkioikeudet eli mahdollisuuden käydä ulkomaankauppaa.

Kehityksestä eivät hyötyneet pelkästään laivanvarustajat, maailman meriä seilanneet merimiehet ja laivatelakoilla työskennelleet, vaan myös Pohjanmaan talonpojat. Jälkimmäiset myivät omistamistaan metsistä puutavaraa telakoille. Myös tervantuotannosta tuli tärkeä tulonlähde monille metsänomistajille.

Merimakasiiniin tehdyn vierailun parasta antia saattaa olla tiloihin tallennetut historialliset pienoismallit. Ne on rakennettu hämmästyttävän tarkasti suhteessa 1:200.

MERIMAKASIINI

Osoite: Rantakatu 62, 64100 Kristiinankaupunki

KARTTA

Lue lisää

ETUSIVU

SISÄLLYSLUETTELO

LUE MYÖS: Lebellin kauppiaantalo on Kristiinankaupungin ykkösnähtävyys – tarjolla on jotain ainutlaatuista

LUE MYÖS: Merimuseossa historia vie 1800-luvun Kristiinaan

LUE MYÖS: Carlsron museo saa vierailijan suun loksahtamaan auki – Åke Weckströmin elämäntyö on jälkipolvien nähtävänä

LUE MYÖS: Kiilin kotiseutumuseo esittelee monipuolisesti suomenruotsalaista talonpoikaiskulttuuria

LUE MYÖS: Kristiinankaupunki on eräs Pohjoismaiden parhaiten säilyneistä puukaupungeista

LUE MYÖS: Muinainen asuinpaikka Susiluola, totta vai tarua – kiistely jatkuu kiivaana

Yhteistyössä

Suomi on täynnä toinen toistaan kiehtovampia tutustumiskohteita.
Salatut Museot on vieraillut lukemattomissa kotimaisissa museoissa, suurissa ja pienissä. Ja lisää kertyy. Monet ovat piilossa pölyisten teiden päässä, mutta osa löytyy ihan nurkan takaa. Tämän sivuston avulla niiden löytäminen on helpompaa.