Suomenlinnan kaikki kuusi museota

Vierailu Suomenlinnassa alkaa merimatkalla. Helsingin Kauppatorin rannasta lähtevä lautta vie vartissa saarelle. Siellä sijaitsee eräs maailman suurimmista merilinnoituksista. Nimestään huolimatta saarella ei ole varsinaista linnaa, vaan kyseessä on laajalle alueelle rakennettu linnake puolustusmuureineen. Suomenlinna ei ole pelkästään suosittu matkailunähtävyys, vaan myös yksi Helsingin kaupunginosista.

Suomenlinnassa on kuusi tasokasta museota: Suomenlinna-museo, Sotamuseon Maneesi, Sukellusvene Vesikko, Ehrensvärd-museo, Tullimuseo ja Lelumuseo.

SUOMENLINNA-MUSEO (Infokeskus)

Suomenlinna-museossa sijaitsee linnakkeen infokeskus. Täältä voi aloittaa saaren kohteisiin tutustumisen. Museon anti itsessään on jo niin kattava, että täälläkin innokkaimmilla historiannälkäisillä menee jo aikaa.

 

SOTAMUSEON MANEESI

Suomen historiasta kiinnostuneiden paikka. Suomenlinnan Sotamuseon Maneesi on laadukkaasti toteutettu museo, jonka vieraista enemmistö on ulkomaalaisia. Museon kattaus on laaja. Puolustusvoimat 100 vuotta sodan ja rauhan töissä -näyttely, joka kertoo Suomen itsenäisyyden ajan sodista: sisällissodasta, talvisodasta, jatkosodasta ja Lapin sodasta.

 

SUKELLUSVENE VESIKKO

Nykyään Vesikko on Suomenlinnan suosituimpia nähtävyyksiä. Alus on entisöity maalausta myöten alkuperäisen näköiseksi. Vierailija voi tutusta Vesikon ahtaisiin sisätiloihin.

 

 

 

 

EHRENSVÄRD-MUSEO

Augustin Ehrensvärd oli monipuolinen henkilö. Hän loi tykistön upseerina mittavan uran Ruotsin armeijassa. Ehrensvärd oli myös taitava piirtäjä ja taidemaalari. Ehrensvärdin isä oli myös sotilas. Hänelle omistettu museo sijaitsee hautapaikan vieressä Komendantin talossa

 

 

TULLIMUSEO

Ihmisen mielikuvitus on rajaton. Tämä tulee selväksi, kun ihmettelee Tullimuseon kokoelmiin kuuluvia salakuljettajien omintakeisia ratkaisuja.

 

 

 

LELUMUSEO

Suomenlinnan Lelumuseo poikkeaa täysin muista saaren varsin sotaisista kohteista. Tämä museo saa hyvälle tuulelle. Monien mielestä Lelumuseon parasta antia ovat yksityiskohtia täynnä olevat lukuisat nukkekodit. Museokierroksen voi päättää Café Samovarbarissa joko haudutetusta teestä tai kahvista nauttien. Pelkkä vilkaisu Petra Tandefeltin itse tekemiin herkkuihin saa veden kielelle.

ETUSIVU

SISÄLLYSLUETTELO

Yhteistyössä

Suomi on täynnä toinen toistaan kiehtovampia tutustumiskohteita.
Salatut Museot on vieraillut lukemattomissa kotimaisissa museoissa, suurissa ja pienissä. Ja lisää kertyy. Monet ovat piilossa pölyisten teiden päässä, mutta osa löytyy ihan nurkan takaa. Tämän sivuston avulla niiden löytäminen on helpompaa.