Eerikkilän urheiluopisto (Eerikkilän Sport & Outdoor Resort) on avoinna kaikille

KANTA-HÄME / TAMMELA – Kansallispuistot, Portaan nahkuriveistos, Korteniemen perinnetila ja Hämeen luontokeskus. Ja tässä vain on osa Tammelan tarjoamista nähtävyyksistä. Eerikkilän urheiluopisto täydentää listan. Keskellä lounaishämäläistä luontoa sijaitseva urheilukeidas on inspiroiva kohde etenkin palloilu-urheilun ystäville. Eerikkilä on olennainen osa kotimaista palloiluhistoriaa ja -kulttuuria.

Kaikesta on alun perin kiittäminen Tammelan kunnassa sijaitsevan Saaren kartanon omistajaa ja Suomen Palloliiton silloista puheenjohtajaa sekä pitkäaikaista Olympiakomitean jäsentä Erik von Frenckelliä. Hänen mielestään kotimainen jalkapallo ei voi kehittyä, ellei Suomessa ole sille omaa valmennuskeskusta. Niinpä sanoista tekoihin.

Von Frenckell myi vuonna 1949 tarvittavan maapalan, 17 hehtaaria, kartanon mailtaan Suomen Palloliitolle, tietysti edulliseen hintaan. Taksa oli markka hehtaarilta. Syrjäistä paikkaa pidettiin silloin hyvänä valintana jalkapallon valmennus- ja koulutustyötä ajatellen. Urheilukeskuksen nimikin oli selviö, tuleehan se lahjoittajansa mukaan. Pian perustamisensa jälkeen Eerikkilän omistus siirtyi Palloliitolta itsenäiselle Palloilu Säätiölle.

Paljon, todella paljon on tapahtunut urheiluopiston alkuajoista. Ruostejärven rannalla sijaitsevan koulutuskeskuksen alueelle on noussut vuosien myötä uusia rakennuksia ja pelikenttiä. Jo Frenckellin aikakaudella haaveiltiin sisäpalloiluhallista talvisia olosuhteita varten. Sellainen saatiinkin vuonna 1968, tosin se oli kooltaan vaatimaton.

Nyt alueella on täysimittainen keinonurmella varustettu jalkapallohalli, lämmitettävät keino- ja luonnonnurmikentät sekä jalkapallostadion Eerikkilä Areena. Täällä voidaan pelata iltavalaistuksessakin. Opistolla on asianmukaiset tilat myös salibandylle. Nyt on suositulle salibandylle aivan uusi oma halli, jonka suojiin mahtuu useita salibandykenttiä. Suomen Salibandyliitto onkin eräs Eerikkilän tärkeimmistä yhteistyökumppaneista. Majoituskapasiteettiakin on kasvatettu kysynnän lisääntyessä.

Paljon on siis muuttunut niistä ajoista, kun Eerikkilään tultiin harjoittelemaan vain sen takia, koska täällä oli talvella kentät aurattu lumesta.

Nyky-Eerikkilä on kilpaurheilijoiden ohella yritysryhmien, perheiden ja vapaa-ajan liikkujien käytössä. Eli Eerikkilään voi tulla tutustumaan koska vaan ja kuka vaan. Tammelan kauniissa lounaishämäläisessä maisemassa sijaitseva liikunta- ja hyvinvointikeskus ei ole suljettu sisäoppilaitos. Paikka on viralliselta nimeltäänkin Eerikkilän Sport & Outdoor Resort.

EERIKKILÄN URHEILUOPISTO

Osoite: Urheiluopistontie 138, Eerikkilä (Tammela).

KARTTA

Lue lisää

ETUSIVU

SISÄLLYSLUETTELO

LUE MYÖS: Hämeen Härkätie oli aikoinaan Suomen tärkeimpiä teitä

LUE MYÖS: Hämeen luontokeskus on lapsiperheiden ja koululaisryhmien suosiossa

LUE MYÖS: Korteniemen perinnetilalla aika on pysähtynyt

LUE MYÖS: Lounais-Hämeen pirtissä muistellaan 30-vuotisen sodan sankareita

LUE MYÖS: Mustialan maanviljelysopiston suljetusta alueesta on tullut vilkas kesäisten tapahtumien paikka

LUE MYÖS: Vierailu Portaan Nahkuriverstaalla on ikimuistoinen kokemus

LUE MYÖS: Tammelan Sotaveteraanimuseon kokoelma on karttunut lahjoituksin

Yhteistyössä

Suomi on täynnä toinen toistaan kiehtovampia tutustumiskohteita.
Salatut Museot on vieraillut lukemattomissa kotimaisissa museoissa, suurissa ja pienissä. Ja lisää kertyy. Monet ovat piilossa pölyisten teiden päässä, mutta osa löytyy ihan nurkan takaa. Tämän sivuston avulla niiden löytäminen on helpompaa.