Vantaan maatalousmuseo tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa Helsingin maalaiskunnan aikaiseen aikaan

UUSIMAA / VANTAA – Paljon on ehtinyt tapahtua lyhyessä ajassa. Maaltamuuton ja oivallisten liikenneyhteyksien ansiosta Vantaan kaupunkikuva on muuttunut nopeasti. Siitä huolimatta mielikuva pelkistä kerrostaloista ja kauppakeskuksista on väärä. Keskeltä Vantaatakin voi löytää perinteistä maalaismaisemaa.

Vantaan historia ulottuu Helsingin pitäjän nimellä vuosisatoja taaksepäin. 1800-luvulla nimi vaihtui Helsingin maalaiskunnaksi. Vantaa nimi otettiin käyttöön 1972. Jo pari vuotta myöhemmin kauppala vaihtui Vantaan kaupungiksi.

Vantaan Maatalousmuseo tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa Helsingin maalaiskunnan aikaiseen aikaan. Museota suositellaan erityisesti Vantaalle muuttaneille. Aikamatka vuosikymmenien taakse tarjoaa toki kauemminkin Vantaalla asuneille mahdollisuuden tutustua kotiseutunsa historiaan.

Vantaan Maatalousmuseon omistaa jo 1800-luvulla perustettu ruotsinkielinen maamiesseura Helsinge Lantmannagille rf Vanda -yhdistys. Näyttely on kaksikielinen. Museo koostuu kahdesta kunnostetusta rakennuksesta, Emilistä ja Maijusta. Jälkimmäinen on tarkoitettu kokous- ja juhlatilaksi. Emilin pohjakerrokseen on kerätty nostalgisia esineitä eri puolilta entistä Helsingin maalaiskuntaa.

Vanha 1920-luvulla Amerikassa valmistunut Ford-traktori on todellinen katseenvangitsija. Se on myös museon ensimmäisiä esineitä. Monet perinteiset työvälineet kertovat entisajan maalaiskylän asukkaiden elämästä. Vantaalaiset perinnekulttuurin keräilijät ovat ylpeitä museostaan, sillä kaikki tänne kerätyt koneet ja työkalut ovat olleet käytössä paikallisilla maatiloilla.

Vantaan maatalousmuseo sijaitsee lähellä Vantaakoskea ja Kehä Kolmosta sekä Hämeenlinnan väylää (E12). Museon vieressä sijaitsee kotiseututalo Övre Nybacka, jossa järjestetään yksityistilaisuuksia.

VANTAAN MAATALOUSMUSEO

Osoite: Nybackankuja 2, Vantaa.

KARTTA

Lue lisää

ETUSIVU

SISÄLLYSLUETTELO

LUE MYÖS: Helsingin pitäjän kirkonkylä on säilyttänyt entisaikojen tunnelmansa

LUE MYÖS: Helsingin pitäjän kotiseutumuseo on poikkeuksellisen hienosti toteutettu

LUE MYÖS: Nissbackan veistospuisto on omistettu kuvanveistäjä Laila Pullisen taideteoksille

LUE MYÖS: Leonardo Da Vilhun erikoinen veistoskokoelma on harvoin yleisön nähtävänä

LUE MYÖS: Sotungin kylän rakennukset, tiet ja viljelykset muodostavat arvokkaan kulttuurimaiseman

LUE MYÖS: Suomen Ilmailumuseossa esille asetettujen koneiden määrä on hämmästyttävä

LUE MYÖS: Tiedekeskus Heureka on eräs Suomen suosituimmista matkailukohteista

LUE MYÖS: Trollbergan traktori- ja maatalousmuseo

LUE MYÖS: Vantaan kaupunginmuseo toimii historiallisen arvokkaassa asemarakennuksessa

Yhteistyössä

Suomi on täynnä toinen toistaan kiehtovampia tutustumiskohteita.
Salatut Museot on vieraillut lukemattomissa kotimaisissa museoissa, suurissa ja pienissä. Ja lisää kertyy. Monet ovat piilossa pölyisten teiden päässä, mutta osa löytyy ihan nurkan takaa. Tämän sivuston avulla niiden löytäminen on helpompaa.