Suomen Luontokeskus Haltia tarjoaa omanlaisensa elämyksen

UUSIMAA / ESPOO – Luontokeskus Haltia lupaa tuoda koko Suomen luonnon yhden katon alle ja vielä elämyksellisellä tavalla. Keskuksen sijainti on ainakin komea: aivan Nuuksion kansallispuiston kupeessa, Solvallan urheiluopiston vieressä. Ympärillä on erämainen metsäinen retkeilymaasto, pikkujärviä täynnä. Silti Helsinkiin on matkaa vain kolmisenkymmentä kilometriä.

Haltia ei ole pelkkä luontokeskus, vaan myös sopiva paikka aloittaa, jos lähtee samoilemaan Nuuksion kansallispuistoon. Haltia innostaa kävijöitä tutustumaan myös muihin kansallispuistoihin. Valinnan varaa on, sillä maassamme on 37 kansallispuistoa.

Kesällä 2013 avatun Haltian keskeinen tavoite on tarjota vierailijoille aito kosketus suomalaiseen luontoon. Sitä tarjoaa jo itse rakennus, arkkitehtoninen nähtävyys sellaisenaan. Haltia on ensimmäinen kokonaan massiivipuuelementeistä rakennettu julkinen rakennus Suomessa. Sen toiminnassa on ohettu huomioon ekologisuus. Rakennus lämpiää auringosta ja maasta saatavalla energialla. Haltian julkisivussa on käytettynä puun ohella kestäviä luonnonmateriaaleja, kuten luonnonkiveä.

Haltian päänäyttelyn avulla voi tutustua kaikkiin Suomen kansallispuistoihin Saaristomereltä Lapin tuntureille. Myös pääkaupunkiseudun luontokohteet esitellään. Visuaalisuuteen on panostettu. Haltiassa on hyödynnetty uusinta tekniikkaa. Multimediatekniikka ääni- ja valoefekteineen luovat tunnelmaa. Vuodenaikojen vaihtelukin toteutuu. Haltiassa on myös säännöllisin väliajoin erikoisnäyttelyitä.

Luontokeskuksen ulkopuolella on kiireiselle matkailijalle tarjolla lyhyitä (Maahisenkierros ja Päivättärenpolku) luontopolkuja. Reittien opastaulut kertovat Nuuksion luonnosta. Kaksi kilometriä pitkä Maahisenkierros sopii pyörätuolin kanssa liikkuville.

SUOMEN LUONTOKESKUS HALTIA

Osoite: Nuuksiontie 84, Espoo.

KARTTA

Lue lisää

ETUSIVU

SISÄLLYSLUETTELO

LUE MYÖS: Bodomjärven mysteeri – murha ei vanhene koskaan

LUE MYÖS: Futuro-talo oli oman aikakauden idea tulevaisuuden kodista

LUE MYÖS: Helinä Rautavaaran museo on nykyään sijoitettu kauppakeskukseen

LUE MYÖS: Espoon automuseo herättää paljon muistoja

LUE MYÖS: Espoon kaupunginmuseo KAMU:n vanhin esine on mammutin hammas

LUE MYÖS: Mauri Kunnas -näyttely sopii kaiken ikäisille – myös lapsimielisille aikuisille

LUE MYÖS: Modernin taiteen museo Emma on pinta-alaltaan Suomen suurin taidemuseo

LUE MYÖS: Museo Leikki yhdistää eri sukupolvet – museon suosikki on hienosti toteutettu pienoisrautatie

LUE MYÖS: Suomen kello- ja korumuseo Kruunu on täysin uusi museokohde

LUE MYÖS: Talomuseo Glims oli aikoinaan suosittu kestikievari

LUE MYÖS: Tarvaspään oli Akseli Gallen-Kallelan ateljeekoti

LUE MYÖS: Villa Elfvikin luontotalo houkuttelee lapsiperheitä ja tunnelmallisen kahvilan ystäviä

Yhteistyössä

Suomi on täynnä toinen toistaan kiehtovampia tutustumiskohteita.
Salatut Museot on vieraillut lukemattomissa kotimaisissa museoissa, suurissa ja pienissä. Ja lisää kertyy. Monet ovat piilossa pölyisten teiden päässä, mutta osa löytyy ihan nurkan takaa. Tämän sivuston avulla niiden löytäminen on helpompaa.