Suomen pelimuseo tarjoaa peleistä kiinnostuneille jännitystä

PIRKANMAA / TAMPERE – Suomen pelimuseo kisaa Vapriikin suosituimman museon tittelistä. Nuorempaa ja vähän vanhempaakin väkeä virtaa sisälle tasaiseen tahtiin. Pelimaailma kiehtoo monia, oli kyse perinteisistä lautapeleistä tai nykyajan sähköisistä pelialustoista.

Pelimuseo on paikka, missä menneisyys ja nykyisyys ovat kohtaavat toisensa. Kari Mannerlan 19-vuotiaana suunnittelema ja 16 kielelle käännetty Afrikan Tähti on useimmille todellinen suomalainen klassikko, joka on tullut tutuksi eri sukupolville. Sitä on myyty miljoonia kappaleita.

Nykynuorisoa kiehtoo ehkä enemmän elektroniset pelit. Kehitys on ollut nopea Aapelista, joka oli Suomen ensimmäinen digitaalinen pelilaite. Se tehtiin Suomen ensimmäistä tietokonetta ESKO:a rakentaneessa. 1960-luvulta varttuneempi väki muistaa vielä hyvin huoltoasemien pajatsot ja baarien flipperit. Pelimaailma on nykyään Angry Birds -aikakaudella tyystin toinen. Museossa pääsee testaamaan eri aikakausien pelikoneiden tuomasta jännityksestä hämyisessä pelihallissa.

Koska Suomen pelimuseossa on tarjolla kaikenlaisia pelejä, on museossa käytössä myös ikärajat. Vanhempien mukana pelatessa ikärajoissa on pientä joustoa.

SUOMEN PELIMUSEO

Osoite: Alaverstaanraitti 5, Tampere.

KARTTA

Lue lisää

ETUSIVU

SISÄLLYSLUETTELO

Yhteistyössä

Suomi on täynnä toinen toistaan kiehtovampia tutustumiskohteita.
Salatut Museot on vieraillut lukemattomissa kotimaisissa museoissa, suurissa ja pienissä. Ja lisää kertyy. Monet ovat piilossa pölyisten teiden päässä, mutta osa löytyy ihan nurkan takaa. Tämän sivuston avulla niiden löytäminen on helpompaa.